Matt Groening

08.11.2010 20:49

Matt vyrastal v Portlande, v rodine s piatimi deťmi. Jeho otec Homer bol kreslič komiksov, karikaturista, scenárista, no a umelecké sklony zdedil práve po ňom. Mama Margaret bola učiteľka.

Matt Groening

Od malička si rád kreslil komiksy, ale neznášal vymaľovávanie, pretože vždy vychádzal za čiaru. Škola bola pre neho miesto, kde mohol tráviť čas kreslením komiksov, nie vzdelávať sa. Už na základnej škole si ľavák Matt radšej kreslil, ako by mal dávať pozor. Do dneška nevie hlavné mestá štátov a problémy mu robí aj malá násobilka. Na strednej škole (Lincoln High School v Portlande) pokračoval v podobnom duchu. Naďalej kreslil komiksy na všetkých hodinách. Tu začal kresliť svoje komiksy aj pre školský časopis.

Študoval na Evergreen State College v meste Olympia, štát Washington, na pokrokovej škole, ktorú on sám nazval "hipísackou univerzitou, kde sa neznámkovalo a neboli žiadne povinné predmety". Počas štúdia bol šéfredaktorom univerzitných novín The Cooper Point Journal, pre ktoré aj pravidelne písal. Na škole sa spriatelil s karikaturistkou Lyndou Barryovou.