Zaujímavosti :)

08.11.2010 20:46
  • Scénu s "gaučovým gagom" často používajú tvorcovia Simpsonovcov na predĺženie alebo skrátenie epizódy, čo závisí najmä na dĺžke samotnej epizódy. Väčšina gaučových gagov netrvá dlhšie ako 5 sekúnd, ale nájdu sa aj výnimky. Zatiaľ najdlhší gaučový gag trval viac ako minútu.
  • Piváreň v austrálskom meste Adelaide, sa dostala do veľkých problémov, keď začala vyrábať pivo Duff, Homerovo najobľúbenejšie pivo. Spoločnosť Fox, ktorá vlastní práva na Simpsonovcov, dostala piváreň na súd v roku 1996 a donútila austrálsku piváreň skoncovať s výrobou. Skutočné kartóny s pivom Duff sa predali za poriadne vysoké čiastky.
  • Postava klauna Krustyho, bola čiastočne inšpirovaná skutočným klaunom nazývaným "Rusty Nails", na ktorého sa ako malý chlapec vyrastajúci v Oregone, rád díval Matt Groening, tvorca seriálu Simpsonovci. Štylizácia Krustyho hlasu, ktorého dabuje v originále Dan Castellaneta, bola inšpirovaná Chicagskou televíznou legendou - Bobom Bellom.
  • Simpsonovci boli prvým skutočným seriálovým hitom spoločnosti Fox, ktorý sa objavil aj medzi top 20 seriálmi všetkých čias.
  • Poloha Springfieldu, mesta v ktorom bývajú Simpsonovci, je stále dobre utajená. Počas celého seriálu, boli na polohu mesta narážky, ale nikdy nebola odhalená skutočná poloha. To znamená, že Springfield je zároveň nikde a všade.